Pagalbos telefonai:   112 | TEO LT - 01 | OMNITEL - 101 | TELE2 - 011 | BITĖ - 011
 
This movie requires Flash Player 9

Informacija

Skaitykite straipsnius

2016 m. Savanorių ugniagesių sąskrydis

Joniškio rajone, Žagarėje, poilsiavietėje prie Žvelgaičio ežero vyko 2016 m. savanorių ugniagesių sąskrydis. Jis surengtas jau antrą kartą. Ir pernai, ir šiemet sąskrydį rengė Šiaulių apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

Kadangi pernai Vilniaus miesto jaunieji ugniagesiai puikiai sudalyvavo sąskrydyje, užėmė antrą vietą „Kovinio išsidėstymo“ rungtyje, tad ir šiais metais buvo nuspręsta vykti ir išbandyti savo jėgas. Šiemet buvo suformuota komanda iš vaikų kurių amžius 10-13 metų. Sunku buvo konkuruoti tarp 13 komandų, kurie daug vyresni ir labiau patyre. Taigi manome, kad puikiai pasirodėme, nors užėmėme 9 vietą.

Sąskrydyje vyko savanorių ugniagesių, moterų, vaikų, valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komandų kovinio išsidėstymo varžybos, gaisrinės žarnos traukimo rungtis, tačiau įdomiausia visiems buvo stebėti, kaip siekiamas daugiausia kovotojų talpinančios autocisternos rekordas. Ant gaisrinės cisternos sulipo 198 ugniagesiai ir kiti šventės dalyviai.

Sąskrydyje Vilniaus jaunieji ugniagesiai sirgo už Vilniaus ugniagesių gelbėtojų komandas, o ypač džiaugėsi Vilniaus miesto ugniagesių gelbėtojų laimėjimu, 1-ąją vieta rungtyje „Gaisrinės žarnos traukimas“.

Tai tikrai buvo puikus renginys, dalyviai galėjo ne tik  varžytis, bet ir puikiai praleisti laiką.