Pagalbos telefonai:   112 | TEO LT - 01 | OMNITEL - 101 | TELE2 - 011 | BITĖ - 011
 
This movie requires Flash Player 9

Informacija

Skaitykite straipsnius

Jaunųjų ugniagesių varžybose azarto netrūko

Birželio 2 d. miestiečiai, užsukę į Vingio parką, kuriame vyko Tarptautinės stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybos ir prevencinis renginys „Būk greitesnis už gaisrą“, tikrai turėjo ką veikti. Čia net šešiose vietose vyko įvairios varžybos ir atrakcijos. Jie galėjo aplankyti dūmų namą, apsilankyti Saugaus miesto ar ugniagesių gelbėtojų mokyklos palapinėse, stebėti ugniagesių gelbėtojų, vaikų ar jaunųjų ugniagesių varžybas.
Lietuvos jaunųjų ugniagesių sąjunga tądien rengė jaunųjų ugniagesių sąskrydį ir varžybas. Jose rungėsi 6 komandos iš Vilniaus, Šiaulių ir Širvintų. Ne vienas parko lankytojas stabtelėjo jų pasižiūrėti. Jaunieji ugniagesiai kaip tikri gelbėtojai atliko kovinį išsidėstymą nuo motosiurblio ir gesino gaisrą, teikė pirmąją medicinos pagalbą ir savo erudiciją demonstravo civilinės saugos žinių konkurse. Ypač daug smalsuolių pritraukė kovinio išsidėstymo rungtis. Daugelį stebino, kokiu greičiu jaunimas sugeba prijungti gaisrines žarnas prie siurblio ir su jomis, sveriančiomis dešimtis kilogramų, bėgti iki taikinio ir paleisti į jį vandenį.    

Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog kovinio išsidėstymo nuo motosiurblio rungtyje greičiausia buvo Vilniaus „Ateities“ jaunųjų ugniagesių komanda. Antrąją vietą užėmė Šiaulių miesto jaunųjų ugniagesių komanda, trečiąją – Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos jaunieji ugniagesiai.

Pirmosios medicinos pagalbos teikimo rungtyje nugalėjo Vilniaus rajono ugniagesių savanorių draugijos jaunųjų ugniagesių komanda. Antroji vieta atiteko Vilniaus „Ateities“ jaunųjų ugniagesių komandai, trečioji – Šiaulių miesto jaunųjų ugniagesių komandai.

Civilinės saugos žinovų konkurse taip pat nugalėjo Vilniaus rajono ugniagesių savanorių draugijos jaunųjų ugniagesių komanda. Daug šioje srityje išmano ir antrąją vietą užėmusi  Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos jaunųjų ugniagesių komanda. Trečioji vieta atiteko Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos jaunųjų ugniagesių komandai.

Komandinėje įskaitoje nugalėtoja tapo Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos jaunųjų ugniagesių komanda. Antrąją vietą užėmė Vilniaus rajono ugniagesių savanorių draugijos jaunųjų ugniagesių komanda, trečiąją – Vilniaus „Ateities“ jaunųjų ugniagesių komanda.

Lietuvos jaunųjų ugniagesių sąjungos, rengusios sąskrydį ir šias varžybas, prezidentas Romualdas Kazlauskas teigė, jog teko įdėti nemažai triūso ruošiantis joms: „Reikėjo pasirūpinti visa įranga, motosiurbliu, stendais, prizais, treniruotis kartu su jaunaisiais ugniagesiais prie varžybas. Darbo netrūko nuo anksčiausio ryto iki nakties, tačiau, manau, kad buvo verta stengtis. Vaikai noriai dalyvavo varžybose, buvo linksmi, laimingi ir azartiški. Ir visi buvo apdovanoti specialiais medaliais, pavaišinti tortu.“